Villa's en landhuizen - verzekeringen

Exclusieve nieuwbouw

Paardekooper is gespecialiseerd in het verzekeren van exclusief onroerend goed, zoals rietgedekte villa’s, woonboerderijen en landhuizen.

Contact voor vrijblijvende offerte

U kunt een offerte aanvragen wanneer uw woning een herbouwwaarde heeft vanaf € 1.000.000,-. Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem dan contact op met één van onze specialisten, telefoonnummer +31 (0)30 303 21 20. U kunt ook bijgaand formulier invullen en opsturen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Exclusieve nieuwbouw verzekeren

U laat een exclusieve villa bouwen? Vanaf wanneer moet u de villa verzekeren? Waar moet u dan op letten? En een villa of landhuis met een hoog afwerkingsniveau, waar moet u dan rekening mee houden? En wat als er tijdens de bouw schade ontstaat? Hoe regel ik een opstalverzekering nieuwbouw? Paardekooper Private Insurance is er om u hierbij te helpen.

Paardekooper is gespecialiseerd in het verzekeren van exclusief onroerend goed, zoals rietgedekte villa’swoonboerderijen en landhuizen vanaf een herbouwwaarde van € 1.000.000,-. Dit geldt voor een nieuw te bouwen villa of landhuis en voor bestaand onroerend goed met bijvoorbeeld een monumentale status.

Bouwverzekering

Ook tijdens de bouw, aanbouw of verbouw van uw villa of landhuis zijn er risico’s waar de woning aan blootgesteld wordt. Sommige van deze risico’s zijn niet verzekerd op uw opstal-, inboedel– of aansprakelijkheidsverzekering. Enkele voorbeelden staan bijgaand weergegeven.

 

Aanvullend op uw eigen opstalverzekering kunt u zich tegen onverhoopte schade verzekeren. Een Construction Allrisk verzekering, kortweg: CAR-verzekering, kan dan uitkomst bieden.

Doorgaans heeft een aannemer zijn eigen doorlopende CAR-verzekering. Meestal adviseren wij ook zelf een CAR-verzekering te overwegen gezien de omvang van uw project en de vele diverse betrokken partijen.

  • Stormschade.
  • Waterschade (bijvoorbeeld door neerslag, CV en leidingen).
  • Diefstal van bouwmaterialen.
  • Schade door vandalisme.
  • Scheuren in de muren door graaf- of heiwerkzaamheden.
  • Extra noodzakelijke huisvestingskosten als gevolg van een veroorzaakte schade.
  • Aansprakelijkheid (secundair aanvullend mee te verzekeren).
Woonboerderij verzekeren

Verzekerd bedrag na de bouw

Wanneer uw villa of landhuis is opgeleverd, is het van belang de juiste herbouwwaarde te verzekeren. Dit is veelal gemakkelijker te bepalen dan de kosten om bijvoorbeeld een monumentale woonboerderij te laten herbouwen.

Een nieuw gebouwde villa kan op basis van stichtingskosten verzekerd worden. Toch merken wij regelmatig dat de nieuw gebouwde villa té omvangrijk of exclusief is, waardoor het verzekerde bedrag beter vastgesteld kan worden door een bouwkundige.

Het verzekeren op basis van stichtingskosten of een waardebepaling heeft als groot voordeel dat het pand verzekerd wordt voor de actuele herbouwwaarde en onderverzekering uitgesloten wordt voor een periode van 5 tot 10 jaar. Dit is afhankelijk van de methode van bepaling.

Totaalconcept - verzekeringen - Thomas Paardekooper
“In 9 van de 10 gevallen doen wij een totaalvoorstel dat goedkoper, beter én uitgebreider is.” THOMAS Paardekooper Private Insurance

Vrijblijvend totaalvoorstel

Als u dit wenst, kunnen wij u vrijblijvend een voorstel doen voor uw hele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem contact op met één van onze specialisten.