Kunst en kostbaarheden

Kunst

Van schilderijen en antiek meubilair tot beelden en glascollecties. Wij delen uw passie. Dat vertaalt zich in onze kunstverzekering.

Onderscheidende kenmerken

Onderstaand treft u een aantal onderscheidende kenmerken aan van onze speciale kunstverzekering:

  • Allrisk condities.
  • Geen eigen risico.
  • Schade-uitkering conform (geldig) taxatierapport.
  • Bij deelschade mogelijkheid tot vergoeding van het volledige bedrag.
  • Een uitgebreide paren- en stellenbepaling.
    Veelal een lagere premie dan een standaard inboedelverzekering.

Voor actuele waarde verzekerd

Uiteraard wilt u uw eigendommen niet onder- of oververzekeren. Daarom vragen onze verzekeraars bij het afsluiten van uw kunstverzekering om een taxatierapport of aankoopnota. Uw eigendommen zijn dan voor de actuele waarde verzekerd. Wij adviseren u ook uw tussentijdse aankopen op tijd bij ons aan te melden.

Wij werken samen met een select aantal taxateurs die een bewezen staat van dienst hebben en over een jarenlange expertise beschikken. Ons vertrouwde netwerk van ‘partners in business’ helpt u professioneel, discreet en persoonlijk.

 

Passie en fascinatie voor kunst

Van schilderijen en antiek meubilair tot (buiten)beelden en glascollecties. De passie en fascinatie voor kunst delen wij graag met u. Onze gedrevenheid in het verzekeren van bijzondere kunstvoorwerpen heeft ertoe geleid dat wij ons als sponsor hebben verbonden aan kunstbeurs PAN Amsterdam. Deze eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design biedt elk jaar een uiterst gevarieerde verzameling van duizenden kunstvoorwerpen. Tegelijkertijd geeft de beurs ons de mogelijkheid om onze specialisatie in het professioneel verzekeren van kunstcollecties te laten zien.

Paardekooper Verzekeringen Autoverzameling 2

De kunstverzekering van Paardekooper

Bij grote collecties stijgt uw behoefte naar meer bescherming van uw bijzondere bezit. Een standaard inboedelverzekering biedt dan onvoldoende dekking – vervangings- of marktwaarde – en kent veelal een maximum vergoeding. De kunstverzekering van Paardekooper biedt maatwerk en is daarom de perfecte oplossing voor de bescherming van uw kunstcollectie, vanaf € 50.000,-.

Antiek verzekeren

Kunst & antiek

Antiek is slechts tot op bepaalde hoogte meeverzekerd in uw standaard inboedelverzekering.

Kunst verzekering

Collecties en verzamelingen

Hoe omvangrijker en waardevoller uw bezit, hoe groter uw zorgen en inherent daaraan uw behoefte aan zekerheid.

Kunst en kostbaarheden - Paardekooper

Kunst zonder taxatie

U kunt bij Paardekooper uw waardevolle kunst ook zonder taxatie(rapport) verzekeren.

Vrijblijvend totaalvoorstel

Als u dit wenst, kunnen wij u vrijblijvend een voorstel doen voor uw hele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Eduard - Paardekooper
“De kunst van goed verzekeren.” Eduard Paardekooper Private Insurance