PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper 1|4

PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper 1|4

Delen

Paardekooper Private Insurance: specialist in kunst en kostbaarheden

Dit is het eerste artikel van een reeks van vier. 

Het naderen van PAN Amsterdam 2017 in november is een goede aanleiding om in gesprek te gaan met Paardekooper Private Insurance. Paardekooper is gespecialiseerd in het verzekeren van kunst en sinds vorig jaar sponsor van PAN Amsterdam.

In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben.

Eduard en Thomas

Wat onderscheidt Paardekooper Private Insurance van andere verzekeringskantoren in Nederland?

“Wij zijn een gespecialiseerd verzekeringskantoor, gericht op het topsegment van de Nederlandse markt”, vertelt Eduard Paardekooper, die Paardekooper Private Insurance ruim 25 jaar geleden heeft opgericht. “Wij richten ons op vermogende particulieren, kunstliefhebbers, ondernemers en families. Het verzekeren van kunst, antiek, juwelen, collecties en ander bijzondere bezittingen is sinds het begin van Paardekooper Private Insurance een belangrijke specialisatie.”

“Wij zijn een familiebedrijf en ons team bestaat inmiddels uit zo’n 25 specialisten. Ik ken geen andere kantoren in Nederland met eenzelfde combinatie van focus, totaalconcept en organisatieomvang. Dat maakt ons uniek in ons segment, onze niche.”

Wij zijn een gespecialiseerd verzekeringskantoor, gericht op het topsegment van de Nederlandse markt.

Waarom zijn jullie sponsor geworden van PAN Amsterdam?

“Wij wilden in 2016 ons 25-jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan”, zegt Thomas Paardekooper, zoon van Eduard en mede-eigenaar van Paardekooper Private Insurance. “Aangezien Paardekooper zich heeft gespecialiseerd in het verzekeren van kunst, sieraden, antiek en verzamelingen hebben we besloten deze bijzondere dag te combineren met de PAN Amsterdam. Daarom is Paardekooper Private Insurance sponsor en partner geworden. Wij willen ons duidelijk profileren als specialist op het gebied van kunstverzekeringen en PAN Amsterdam fungeert daarbij als belangrijk, nationaal podium”.

 

LEES OOK

Interview 2|4 Misvattingen en bezwaren rondom het verzekeren van kunst en sieraden
Interview 3|4 Tips voor verzamelaars met een grote kunstcollectie
Interview 4|4 Totaalconcept voor vermogende particulier, ondernemer en families