Kunst en kostbaarheden

Uw kunst- en kostbaarheden laten verzekeren via Paardekooper Private Insurance.

Bij Paardekooper Private Insurance verzekeren wij met zorg uw luxe inboedel en kostbaarheden zoals kunst, antiek, sieraden en horloges. Uw behoefte aan maatwerk wordt groter naarmate uw bezit toeneemt in waarde en omvang. Kunst- en kostbaarheden zijn in uw standaard inboedelverzekering slechts tot bepaalde hoogte meeverzekerd.

Bezitters van kostbaarheden gaan ervan uit dat deze verzekering voldoende dekking biedt, maar bij schade blijkt dit achteraf vaak niet het geval te zijn. Niet alleen zit er een limiet aan het verzekerde bedrag, ook is de dekking veelal beperkt. Voor kunstobjecten geldt vaak een limiet van maximaal €10.000 per gebeurtenis. Onze specialisten bieden maatwerk voor een kunst- en kostbaarhedenverzekering passend bij uw wensen. Wij nemen uw aanvraag in behandeling vanaf een waarde van €100.000. Om deze reden is het met name aantrekkelijk als het gaat om collecties van horloges, sieraden, kunst en antiek.

Voordelen

  • Een scherpe premie.
  • Uitgebreidere voorwaarden zonder beperkende clausules.
  • Géén eigen risico’s bij een eventuele schade.
  • Géén maximering van verzekerde bedragen bij schade-uitkeringen.
  • Ook bij deelschade wordt het volledige bedrag vergoed.

Kunst- en Kostbaarhedenverzekering afgestemd op uw situatie

Hoe omvangrijker en waardevoller uw bezit, hoe groter uw zorgen en inherent hieraan: uw behoefte aan zekerheid. Het verzekeren van uw luxe inboedel en kostbare bezittingen zoals kunst, antiek, sieraden en horloges met een kunst- en kostbaarhedenverzekering, is maatwerk voor specialisten en is dus bij Paardekooper in veilige handen. Uw luxe inboedel en kostbare bezittingen zoals kunst, antiek, sieraden en horloges zijn in veilige handen.

Kunst verzekering

Kunst collectie laten verzekeren

Van schilderijen en antiek meubilair tot (buiten) beelden en glas collecties. Wij delen de passie voor kunst met u. Bij een kunstverzekering wordt uw kunst verzekerd op basis van een deskundige taxatie, aankoopwaarde of eigen specificatie. De grondslag van een inboedelverzekering is de nieuwwaarde. De nieuwwaarde kan worden uitgelegd als de kosten van het doek, de verf, kwasten en arbeidsuren. Dit voldoet bij de meeste kunst uiteraard niet en daarom biedt een kunstverzekering de uitkomst. Een ander voordeel van kunst apart verzekeren is de lagere premiestelling dan de premie van een inboedelverzekering. Bij een inboedelverzekering betaalt u vaak ook eigen risico, terwijl dat bij een kunstverzekering niet het geval is.

Sieraden en horloges verzekeren

Collectie sieraden en horloges laten verzekeren

Horloges en sieraden hebben vaak naast materiële een, vaak veel hogere, emotionele waarde. Uw prachtige sieraden (collectie) goed verzekeren is daarom van groot belang. In de loop der jaren zijn er diverse typen dekkingen mogelijk geworden. U kunt kiezen uit:

  • Wereld dekking (all risk wereldwijd verzekerd)
  • Kluis dekking (uitsluitend in de kluis verzekerd)
  • Combinatie dekking (een mix van de kluis- en werelddekking)
  • Diefstal dekking (meestal een uitbreiding op de inboedelverzekering)

Bij een combinatie dekking is het uitgangspunt dat u waarschijnlijk niet alle kostbaarheden tegelijkertijd buitenshuis draagt. Zo kunt u het volledige bedrag van uw sieraden/horloges in de kluis met een vast bedrag van de verzekerde waarde op basis van werelddekking verzekeren. Door voor dit type dekking te kiezen zult u een lagere premie betalen dan als u ervoor kiest al uw sieraden en horloges wereldwijd te verzekeren. U geniet van de optimale dekking naar uw persoonlijke voorkeur zonder de hoofdprijs neer te leggen. Deze optie is vaak mogelijk vanaf een waarde van €100.000 aan sieraden of horloges.

Kunstobjecten kunnen tezamen een set vormen, zoals oorbellen. Als een van de twee oorbellen verloren gaat, krijgt men bij een inboedelverzekering slechts een maximale vergoeding van 50%. Echter kan de waardevermindering veel meer zijn. Bij de kostbaarhedenverzekering aangeboden door Paardekooper is de zogenaamde ‘paren- en stellenclausule’ opgenomen. Deze clausule biedt dekking voor de waardemindering van het gehele paar.

Heeft u een kostbare horloge verzameling en wilt u deze verzekeren? Ook hier bieden wij speciaal oplossingen om uw horloge verzameling te voorzien van de juiste verzekering.

Kunst en kostbaarheden - Paardekooper

Taxatierapport

Een sieradenverzekering is een ‘objectenverzekering’, waarbij achteraf bewijzen wat er weg is en hoeveel het waard was lastig is. Dit biedt ruimte voor discussie. Er zijn vaak geen aankoopnota’s meer aanwezig. Ook wordt er vaak geen rekening gehouden met waardeontwikkeling. Een taxateur inschakelen of een juwelier een rapport laten opmaken biedt zekerheid. Dit taxatierapport vormt de basis voor de polis. De getaxeerde waarde is drie jaar geldig. Door bijvoorbeeld fluctuatie van de goudprijs kunnen sieraden in een paar jaar tijd flink in waarde toe- of afnemen. Voor alle partijen wordt inzichtelijk wat er verzekerd is en de waarde wordt vastgesteld. Hierdoor zal schade bij bijvoorbeeld diefstal sneller afgehandeld worden en u ontvangt de juiste waarde. Wanneer u een nieuw sieraad hebt aangeschaft, willen wij u erop attenderen uw aankoopfacturen toe te sturen om toe te voegen aan uw polis.

Kunst en kostbaarheden - diensten en preventie

Kluis

Bij een waarde van €25.000,- aan sieraden is het verstandig om een kluis aan te schaffen. Meestal stelt de verzekeraar een kluis in dit geval ook verplicht. Daarbij eist de verzekeraar een bepaalde kwaliteit, de zogeheten waardeberging, en tevens verankering van de kluis. Deze voorwaarden worden vaak opgenomen in de clausule van de polis. Om zeker te zijn van goede kwaliteit adviseren wij uw kluis bij een gerenommeerde kluis installateur aan te schaffen.

Kostbaarheden registreren

Door uw eigendommen te registreren kunt u duidelijke omschrijvingen van uw kostbaarheden geven bij het doen van aangifte na een inbraak. Hierdoor vergroot u de kans dat u uw eigendommen nog terugkrijgt als de inbreker gepakt wordt. Het registreren van uw eigendommen zonder merk, type en serienummer doet u door een foto te maken met een duidelijke omschrijving. Zorg hierbij dat op de foto een liniaal goed zichtbaar de grootte van het object aangetoond.

Paardekooper - Eduard en Thomas

Over Paardekooper Private Insurance

Het familiebedrijf Paardekooper is opgericht in 1991 door Eduard Paardekooper. Inmiddels bestaan wij 30 jaar en is het team uitgegroeid tot circa 30 specialisten. De tweede generatie is inmiddels ook te vinden bij Paardekooper. Thomas Paardekooper voert de dagelijkse leiding van het bedrijf. “Door onze klanten wordt dit als erg prettig ervaren, want het zorgt voor vertrouwen en continuïteit”, vertelt Eduard Paardekooper.

Wij focussen ons op vermogende particulieren, ondernemers en families. Hierdoor hebben wij te maken met bijzondere bezittingen en hobby’s. Door de jaren heen zijn wij gespecialiseerd in specifieke niches, waaronder kunst- en kostbaarheden. Onze verzekeringen zijn op maat gemaakt en verzekeren u van een scherpe premie. Veel van onze cliënten zijn de reguliere verzekeringsinstellingen ontgroeid. Hier pakken wij het op.

CONTACT VOOR VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem dan contact op met één van onze specialisten, telefoonnummer +31 (0)30 303 21 20. U kunt ook bijgaand formulier invullen en opsturen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende offerte opvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte opvragen voor het verzekeren van uw kunst- en kostbaarheden? Laat dan uw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk een voorstel op maat aanleveren.

Wij nemen uw aanvraag in behandeling vanaf een waarde van €50.000.

Totaalconcept

Heeft u interesse in het afsluiten van onze kunst- en kostbaarheden verzekering? U kunt er ook voor kiezen om voor een totaalconcept te gaan. De totale verzekeringsoplossing die wij bieden is gericht op integrale vermogensbescherming. Zo wordt uw verzekeringsportefeuille overzichtelijk en geniet u van één centraal persoonlijk aanspreekpunt. Wij zien namelijk vaak dat nieuwe cliënten het overzicht rondom hun verzekeringen zijn kwijtgeraakt of onduidelijk is geworden, doordat in de loop der jaren polissen bij verschillende instellingen zijn afgesloten. Het gevolg is risico op onder- en oververzekering, dubbele dekkingen en/of het ontbreken van de meest essentiële verzekeringen. Met het speciaal ontwikkelde ‘totaalconcept’ wordt de gehele verzekeringssituatie in kaart gebracht. De specialisten van Paardekooper Private Insurance kijken met een helikopterview naar de verzekeringsportefeuille en zo krijgt u een volledig en duidelijk overzicht van uw verzekeringsportefeuille. Dit leidt tot het beste en persoonlijk adviesEn daarnaast zijn er ook premie besparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Christine - Paardekooper
“Goed verzekeren kost geld, maar kan kapitalen schelen.” Christine Paardekooper Private Insurance

Vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem contact op met één van onze specialisten.