Kunst en kostbaarheden - Paardekooper

Taxatie

Het taxeren van uw inboedel, kunst, antiek, sieraden en horloges.

Contact voor vrijblijvende offerte

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem dan contact op met één van onze specialisten, telefoonnummer +31 (0)30 303 21 20. U kunt ook bijgaand formulier invullen en opsturen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verzekeren conform een taxatie

Met een taxatie van uw inboedel, kunst, antiek, sieraden en horloges kunt u het te verzekeren bedrag laten vaststellen. Verzekeren conform deze taxatie heeft als groot voordeel dat uw bezittingen verzekerd worden voor de juiste waarde en onderverzekering voor 3 jaar is uitgesloten.

Aanvullende informatie

Er zijn verschillende manieren waarop de actuele waarde van uw inboedel en kostbaarheden verzekerd kan worden. Namelijk, op basis van:

  • Een taxatie uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur

Hiermee wordt altijd de juiste waarde verzekerd en heeft u een garantie van 3 jaar tegen onderverzekering. Wij adviseren u deze wijze van waardebepaling ten zeerste aan als er sprake is van een substantiële waarde van de kostbaarheden of een collectie.

  • Aankoopnota’s

Wanneer u enkele kostbaarheden bezit, zijn nota’s de ideale manier om de juiste waarde te verzekeren. Daarnaast is dit uitermate geschikt ter aanvulling van een taxatierapport wanneer u tussentijds nieuwe objecten heeft aangekocht.

  • Inboedelinventarisatielijst of waardemeter

Het Verbond van Verzekeraars heeft een hulpmiddel waarmee de waarde van de inboedel globaal vastgesteld kan worden aan de hand van een uitgebreide inventarisatielijst of middels een puntensysteem in de waardemeter.  Hiermee heeft u een garantie van 5 jaar tegen onderverzekering.

  • Een eigen opgave

Dit raden wij u ten zeerste af. Dit doen wij omdat het voor een ‘leek’ erg moeilijk is de juiste waarden te bepalen. Hierdoor is er al snel sprake van over- of onderverzekering. Tevens is er géén garantie tegen onderverzekering. In geval van schade wordt er dan ook slechts naar rato uitgekeerd.

Belangrijk is en blijft dat u tussentijdse aanpassingen met betrekking tot uw inboedel en kostbaarheden aan ons meldt, zodat wij de waarde kunnen actualiseren.

Gespecialiseerde taxateurs

Wij werken samen met een select aantal taxateurs. Zij hebben een bewezen staat van dienst, beschikken over jarenlange expertise en hebben zich ruimschoots bewezen als businesspartner.

Door dit netwerk van ‘preferred partners’, kunnen wij u professioneel, discreet en persoonlijk begeleiden. Wij denken in oplossingen waar u gebaat bij bent. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met vakkundige taxateurs.

Kortom: wij denken verder dan alleen een verzekering.

Inboedel verzekeren

Geen taxatierapport of aankoopnota?

Voor privéverzamelingen of bedrijfscollecties tot € 150.000,– kunt u gemakkelijk – zonder een taxatierapport of aankoopnota – een verzekering afsluiten bij ons.

Thomas en Eduard - Paardekooper
“Onze relaties zijn bijzondere mensen, met bijzondere verhalen.” EDUARD en THOMAS Paardekooper Private Insurance

Vrijblijvend totaalvoorstel

Als u dit wenst, kunnen wij u vrijblijvend een voorstel doen voor uw hele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem contact op met één van onze specialisten.