Kunst en kostbaarheden - Paardekooper

Taxatie van uw inboedel en kostbaarheden

PAARDEKOOPER PRIVATE INSURANCE

Contact voor vrijblijvende offerte

U kunt een offerte aanvragen wanneer uw woning een herbouwwaarde heeft vanaf € 1.000.000,-. Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem dan contact op met één van onze specialisten, telefoonnummer +31 (0)30 303 21 20. U kunt ook bijgaand formulier invullen en opsturen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd een erkende taxateur

Door middel van een taxatie van uw inboedel en eventuele aanwezige kunst, antiek, sieraden en horloges kunt u het te verzekeren bedrag laten vaststellen. Verzekeren volgens deze taxatie heeft als groot voordeel dat uw bezittingen verzekerd worden voor de juiste waarde en onderverzekering uitgesloten is voor een periode van 3 jaar.

Aanvullende informatie

Manieren van verzekeren

Er zijn verschillende manieren waarop de actuele waarde van uw inboedel en kostbaarheden verzekerd kan worden. Namelijk, op basis van:

 • Een taxatie die is uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur.
  Hiermee wordt altijd de juiste waarde verzekerd en heeft u een garantie van 3 jaar tegen onderverzekering. Wij adviseren deze wijze van waardebepaling dan ook ten zeerste wanneer er sprake is van een substantiële waarde van de kostbaarheden of een collectie.
 • Het aanleveren van aankoopnota’s.
  Wanneer u enkele kostbaarheden bezit, is dit een ideale manier om de juiste waarde te verzekeren. Daarnaast is dit uitermate geschikt ter aanvulling van een taxatierapport wanneer u tussentijds nieuwe objecten heeft aangekocht.
 • Inboedelinventarisatielijst of waardemeter.
  Het Verbond van Verzekeraars heeft een hulpmiddel waarmee de waarde van de inboedel globaal vastgesteld kan worden aan de hand van een uitgebreide inventarisatielijst of middels een puntensysteem in de waardemeter. Hiermee heeft u een garantie van 5 jaar tegen onderverzekering.
 • Een eigen opgave.
  Dit raden wij ten zeerste af omdat de juiste waarde moeilijk te bepalen is voor een ‘leek’. Hierdoor is er al snel sprake van over- of onderverzekering. Tevens is er géén garantie tegen onderverzekering. In geval van schade wordt er dan ook slechts naar rato uitgekeerd.
Taxatie

Gespecialiseerde taxateurs

Wij werken samen met een select aantal taxateurs die een bewezen staat van dienst hebben, over jarenlange expertise beschikken en zich als businesspartner bewezen hebben. Door dit netwerk van ‘preferred partners’, kunnen wij onze relaties professioneel, discreet en persoonlijk begeleiden. Wij denken in oplossingen waar onze relaties bij gebaat zijn. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met vakkundige taxateurs.

Kortom: wij denken verder dan alleen een verzekering.

Totaalconcept - verzekeringen - Thomas Paardekooper
“In 9 van de 10 gevallen doen wij een totaalvoorstel dat goedkoper, beter én uitgebreider is.” THOMAS Paardekooper Private Insurance

Vrijblijvend totaalvoorstel

Als u dit wenst, kunnen wij u vrijblijvend een voorstel doen voor uw hele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen? Neem contact op met één van onze specialisten.