Hypercar laten verzekeren

Hypercar laten verzekeren

Delen

De laatste jaren is er een nieuw segment in de auto-industrie bijgekomen, de ‘hypercar’. Dit komt o.a. door de komst van auto’s zoals de LaFerrari, Porsche 918 Spyder de McLaren P1 en de Koenigsegg.

Hypercars gaan verder dan de ‘normale’ supercars en hebben enkele bijzondere kenmerken, zoals:

  • Het vermogen overstijgt vaak de 1.000 pk;
  • Zeer gelimiteerde oplages;
  • Eersteklas racetechnologie;
  • Fantastisch en futuristisch design;
  • Extreem duur, de meeste hypercars kosten meer dan één miljoen euro per stuk.

Deze combinatie van factoren zorgen ervoor dat ook een speciale verzekering wenselijk is die is afgestemd op deze bijzondere kenmerken. Sterker nog, de meeste verzekeraars ‘durven’ deze speciale categorie auto’s geeneens te verzekeren!

Exclusieve sportauto verzekeren

WAARDESTIJGING – WELKE WAARDE TE VERZEKEREN?

Door het uitbrengen van gelimiteerde oplages worden lange wachtlijsten met dito levertijden gecreëerd. Het is dan ook  niet ongebruikelijk dat de waarde van het object al is gestegen voordat deze überhaupt op de weg is. Wij zien dat veel eigenaars hun hypercar dan ook aankopen als beleggingsobject.

Bij een nieuw geleverde hypercar kan 36 maanden nieuwwaarderegeling worden aangeboden. Echter, gezien de soms exorbitante waardevermeerdering, is eveneens een unieke dekking mogelijk voor deze stijging, tot maximaal 150% van de verzekerde waarde. Door middel van een deskundigentaxatie wordt ruimte geboden om deze plusdekking mee te verzekeren. Daarnaast adviseren wij regelmatig een hertaxatie uit te laten voeren.

EXTREME WAARDE – PREMIE & VERHOOGD EIGEN RISICO

Om deze bijzondere auto’s goed te verzekeren wordt het eigen risico aangepast in relatie tot de hoge waarde van de auto. Eigen risico’s verschillen hiermee aanzienlijk van de reguliere bedragen, beginnend bij € 5.000 tot aan zo’n € 25.000 per gebeurtenis. Dit is onder meer afhankelijk van de waarde, het gebruik van de auto, leeftijd van de bestuurder alsmede het schadeverleden. Het scherpe tarief voor dergelijke auto’s is op basis van een vaste premie. Dit houdt in dat er geen premiekorting of schadevrije jaren vervallen na schade.

 

MINIMAAL GEBRUIK – ZEER LAAG KILOMETRAGE

Dit type auto’s is een waar collector’s items, dat wordt beheerd als een bijzonder kunstobject. Daarom wordt in de praktijk weinig met zulk soort bijzondere auto’s gereden. Ze vormen een onderdeel van een bestaande autocollectie. Deze vermogende bezitters hebben naast de hypercar andere voertuigen voor het dagelijks gebruik. Het komt daardoor veelvuldig voor dat de hypercar slechts enkele honderden kilometers per jaar rijdt. De verzekering wordt hierop afgestemd.

Hypercars gaan verder dan de ‘normale’ supercars.

DIEFSTALGEVOELIGHEID – ALARMEISEN & STALLING

Normaal gesproken gelden voor dure auto’s verzwaarde alarmeisen, bestaande uit een hellinghoekdetectie, aangevuld met een voertuigvolgsysteem en/of peilzender. Echter, de zeldzaamheid van hypercars maakt deze uiterst moeilijk verhandelbaar voor dieven.  Aangezien de auto vaak onderdeel uitmaakt van een verzameling, wordt er met name zorgvuldig gekeken naar de stallingslocatie en de aldaar aanwezige preventiemaatregelen. Dit betreft veelal een maatwerkoplossing passend bij de individuele situatie.

 

AUTOVERZAMELING – DE COLLECTIEVERZEKERING

Omdat een hypercar vaak een onderdeel vormt van een bestaande autoverzameling kan een speciale collectieverzekering uitkomst bieden. Dit houdt in dat u naast uw hypercar tevens andere exclusieve en dagelijkse voertuigen kunt verzekeren in eenzelfde polis. Het verzekeren van een collectie is altijd op basis van maatwerk. Dit houdt in dat de premie en het eigen risico afhankelijk zijn van uw eigen wensen en de omvang en samenstelling van de collectie. Naast het aantal voertuigen spelen totale verzekerde waarde en gemiddelde bouwjaar en gebruik mee in de premiebepaling. Naast een zéér gunstige premiestelling voor alle auto’s biedt dit ook tal van andere voordelen.

 

SCHADE BIJ HYPERCARS – VRIJE REPARATIEKEUZE

Tegenwoordig maken de meeste grote verzekeraars gebruik van schadesturing. Zij hebben collectieve afspraken gemaakt met een netwerk van aangesloten herstelbedrijven. Door de reparties door deze aangesloten herstellers uit te laten voeren, kunnen zij de kosten drukken.  Vanzelfsprekend is het bij hypercars van belang dat deze worden hersteld door specialistische hersteller met kennis van en ervaring in deze gelimiteerde geproduceerd objecten. Het in originele staat herstellen van de auto beperkt het waardeverlies dat op kan treden door schade. Dit waardeverlies behoort overigens standaard tot de meeverzekerde rubrieken. Het is dus voor de eigenaar uitermate wenselijk dat het herstel wordt uitgevoerd door een gerenommeerd en gespecialiseerd herstelbedrijf. Daarom is het belangrijk dat de polis mogelijkheid biedt tot vrije reparatiekeuze.

Auto's - diensten en preventie

Paardekooper Private Insurance – ruim 27 jaar gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere bezittingen.

Paardekooper is een niche verzekeringskantoor dat zich vanuit Bilthoven specifiek richt op de advisering van vermogende particulieren, ondernemers en families (private clients). Met onze jarenlange expertise bieden wij maatwerk verzekeringsoplossingen die passen bij de wensen van onze relaties. Een overzicht van niche verzekeringen en specialisaties treft u aan op onze website.