Een standaard autoverzekering voor een Premium Auto?

Een standaard autoverzekering voor een Premium Auto?

Delen

Doorgaans kan je zeggen dat als de nieuwwaarde van de auto boven de € 80.000,- uitkomt de verzekering onder de loep moet worden genomen om niet voor onplezierige verrassingen te komen staan.

Dat Elon Musk met de Tesla een gat in de markt heeft aangeboord moge duidelijk zijn. Na de succesvolle S-serie kan zijn gevleugelde opvolger, model X,  nu al een groot succes genoemd worden. Beide modellen staan te boek als premium wagen. Een auto in het topsegment. Met een bijzondere auto als de Tesla komt u dan ook niet weg met een standaard verzekering. Kan wel, maar u komt er bekaaid vanaf als de auto gestolen wordt en de verzekeraar uitkeert op basis van de dagwaarde.

Hetzelfde geldt voor een: Lamborghini, Bentley, Ferrari, Maserati, Porsche of een ander topmerk. Doorgaans kan je zeggen dat als de nieuwwaarde van de auto boven de €80.000 uitkomt de verzekering onder de loep moet worden genomen om niet voor onplezierige verrassingen te komen staan.

Paardekooper verzekeringen - Dagelijkse auto

Standaard of premium?

De gemiddelde autoverzekering is gericht op een gemiddelde auto met een gemiddelde prijs en gemiddelde opties. Voor een exclusieve, kostbare auto heeft u een verzekering nodig die is afgestemd op dit specifieke segment. Wat zijn de verschillen tussen een gewone autoverzekering en een premium variant? En hoe vindt u de beste premium autoverzekering?

De gemiddelde autoverzekering is gericht op een gemiddelde auto met een gemiddelde prijs en gemiddelde opties.

De belangrijkste verschillen

Uitgebreide nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling

Een gewone autoverzekering heeft vaak een nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling van maximaal 24 maanden. Onze verzekering voor bijzondere en kostbare auto’s heeft een uitgebreide nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling. Dit betekent 3 jaar lang een vergoeding van de nieuwwaarde of aanschafwaarde van uw auto bij totaal verlies of diefstal.

 

Geen bonus-malusregeling

Bij een gewone autoverzekering hoort een bonus-malusregeling. Als u binnen een contractjaar schade heeft, wordt de premie daardoor vaak verhoogd. Als er geen schade is, wordt de premie verlaagd of blijft de premie gelijk als de maximale korting bereikt is. Een premium autoverzekering kent deze regeling niet want de premie staat vast. Een schade is daarom niet van invloed op de hoogte van de premie in het volgende jaar. Ook niet als de schade door uw toedoen is ontstaan.

 

Geen schadesturing

Veel gewone verzekeringen stellen als voorwaarde voor vergoeding dat ruitschade wordt hersteld door een bij de verzekeraar aangesloten ruitspecialist. Door schadesturing worden de gemiddelde herstelkosten laag gehouden en daarmee ook de premie. Bij een bijzondere en exclusieve auto is schadesturing echter soms niet mogelijk. Het herstel vraagt vaak een bijzondere behandeling of bijzondere onderdelen. Een reparatie die wordt uitgevoerd door een garage die niet door de fabrikant is erkend kan zelfs betekenen dat u de garantie op uw voertuig verliest. Bij een premium autoverzekering mag u daarom altijd zelf uw reparateur of ruitspecialist kiezen.

 

Accessoires (mee-)verzekerd

Bij een bijzondere auto horen bijzondere en vaak ook duurdere (standaard) accessoires. Extra accessoires, zoals speciale velgen en xenon verlichting, kunnen tegen een meerpremie worden verzekerd. Standaard accessoires, zoals standaard audioapparatuur, zijn vaak gratis meeverzekerd boven de verzekerde som, zij het dat de vergoeding hiervoor is gemaximeerd. Bij een gewone autoverzekering is deze vergoeding vaak niet toereikend, bij een premium autoverzekering is de vergoeding standaard hoger.

 

Premium schadeafhandeling

Heeft u een premium autoverzekering, dan is uw dossier in behandeling bij uw eigen schadebehandelaar die u persoonlijk kunt benaderen. Bij de vaststelling van uw schade wordt rekening gehouden met de bijzondere kenmerken van uw voertuig.

Paardekooper verzekeringen -Autoverzameling

Hoe vindt u de beste premium autoverzekering?

Als eigenaar van een bijzondere auto heeft u een premium verzekering nodig die op uw wensen is afgestemd. Maatwerk dus. Dat maakt het moeilijk om verzekeringen via internet te vergelijken.

 

Lees meer over onze Premium Autoverzekering.