Duizenden ondernemers en particulieren zitten vanaf 1 april 2022 zonder alarm

Duizenden ondernemers en particulieren zitten vanaf 1 april 2022 zonder alarm

Delen

Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. Het ISDN-netwerk zorgt voor een doormelding naar een alarmcentrale. Dit betekent dat de bewakingsdienst of politie vanaf 1 april niet meer gealarmeerd wordt.

Alarmbeveiliging - kunst en kostbaarheden - diensten en preventie

Informatie over de uitfasering

Een goedgekeurde alarminstallatie wordt jaarlijks door het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf onderhouden. De beveiligingsbedrijven wijzen klanten sinds 2018 op de noodzaak om de alarminstallatie aan te passen. In de meeste gevallen zal een alarminstallatie inmiddels aangepast zijn. Mocht dit bij u nog niet het geval zijn, dan adviseren wij u contact op te nemen met uw beveiligingsbedrijf. Bij twijfel of u gebruik maakt van ISDN, kunt u contact opnemen met KPN. Zij kunnen dit voor u nagaan.

Heeft u toch problemen met het alarm?

Werkt het alarm niet meer door het uitzetten van het ISDN-netwerk? Dan krijgt u vanaf 1 april een foutmelding op het display van de alarminstallatie. We adviseren u in dat geval zo snel mogelijk contact op te nemen met het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf.

Een defect alarm en de verzekering

In sommige gevallen wordt er in de verzekeringspolis een eis gesteld omtrent beveiliging. Daarbij is het van belang dat de alarminstallatie naar behoren werkt. Doormelding naar een particuliere alarmcentrale is daar onderdeel van. Mocht het alarm niet werken, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor de dekking van de verzekering in geval van schade door inbraak en diefstal.